Kempele sai kaksi UWC-stipendiaattia

pe 26. toukokuuta 2017 13.03.00

Kuvaajan nimi

Kempeleläisillä Anni Tikkalalla, 17 ja Ella Partasella, 16 on elokuussa edessään jännittävä elämänmuutos. Molemmat on valittu niiden 13 suomalaislukiolaisen joukkoon, jotka saavat 2-vuotisen UWC-stipendin (UWC=United World College) ja pääsevät suorittamaan kansainvälisen lukion oppimäärää vastaavan IB-tutkinnon ulkomailla.

Annin suuntana Wales

Anni Tikkala suuntaa Walesin UWC Atlantic Collegeen. Koulu on sisäoppilaitos ja sen opiskelijat edustavat yli 100 eri kansallisuutta. Koulun vahvuus on erittäin laaja ainevalikoima ja monipuoliset harrastusmahdollisuudet, joihin osallistuminen on kiinteä osa opintoja. Anni odottaa vuodelta erityisesti mahdollisuutta perehtyä kansanvälisen politiikan opintoihin, jotka ovat monikulttuurisen opinahjon vahvuus. Lisäksi hän aikoo kokeilla ennakkoluulottomasti erilaisia harrastuksia, joita koulussa on paljon tarjolla.

Ella lähtee Bosnia-Hertsegovinaan

Ella Partasen tuleva opinahjo on UWC Mostar Bosnia-Hertsegovinassa. Ella odottaa vaihdon aikana saavansa lisää ymmärrystä eri kulttuureista ja sekä oppivansa paljon erilaisista lähtökohdista tulevilta opiskelijoilta. Bosnia-Hertsegovinassa Ellaa kiehtoo mahdollisuus kokea aidosti tuntematon kulttuuri, joka on jotain muuta kuin perinteisten matkailukohteiden kiiltokuvamainen arki. Opinnoista kiinnostavimmilta vaikuttavat kansainvälinen politiikka ja teatteritaide, jota UWC Mostarissa voi opiskella omana oppiaineenaan.

Kirkonkylän yhtenäiskoulusta eväät maailmalle

Anni Tikkala ja Ella Partanen molemmat kertovat olleensa aina kiinnostuneita vieraista kulttuureista ja kansainvälisyydestä. Molemmat ovat käyneet 9 vuotta peruskoulua Kirkonkylän yhtenäiskoulussa ennen IB-lukioon siirtymistään.

Anni muistaa peruskoulun ajalta kielten opiskelun, erityisesti englannin erittäin mieluisana, mikä on toiminut tärkeänä ponnahduslautana kansainvälisyyteen. Ellalle merkittävä kokemus oli yläkoulun 8.luokalla toteutettu oppilasvaihto Saksaan. Silloin Ella vietti viikon Saksassa oppilasvaihdossa ja myös heidän kodissaan oli vieraana viikon saksalainen oppilas. Tämä onnistunut vaihtoprojekti rohkaisi osaltaan UWC-stipendin hakemiseen.

Kempeleen kunta toivottaa molemmille stipendiaateille onnistunutta ja elämyksellistä vaihtoaikaa!

teksti: Kempeleen kunta/P.Sauvola