Keksi nimi virkistys- ja matkailualueelle!

ma 18. syyskuuta 2017 14.00.00

Kempeleen pohjoisosaan Oulun rajalle rakentuu seuraavan 10 vuoden aikana virkistys- ja matkailualue. Seutu on vanha avolouhosalue, jossa Destia lopettaa kaivostoiminnan vuoden loppuun mennessä. Pohjavesi täyttää louhoksen itsekseen kalliojärveksi parissa vuodessa, kun maa-aineksen ottaminen ja louhoksen tyhjäksi pumppaaminen lopetetaan.

Alueelle on ideoitu monenlaista toimintaa: seikkailu/huvipuisto, tapahtuma-alue, tanssilava, kalliokiipeilyseinä, sukelluskeskus, rantabulevardi, caravanalue, mökkikylä ja palloiluhalli. Myös kaikki seudun virkistysreitistöt kulkevat alueen läpi. Ensimmäiseksi kalliojärven rantaan rakentuu uimaranta, joka avautuu lounaan suuntaan. Välittömästi alueen läheisyyteen on hahmoteltu myös asuntomessualuetta. Suunnitelmat pohjautuvat vuonna 2015 valmistuneeseen master plan –työhön.

Kempeleen virkistys- ja matkailualue on tähän asti kantanut työnimeä Linnakallio, mutta Alavieskassa sijaitseva virkistys- ja toimintakeskus Linnakallio aiheuttaa turhaa sekaannusta. Niinpä kunta etsii nyt nimiehdotuksia. Nimi-ideoita voi jättää 8. lokakuuta saakka osoitteessa kempele.fi/nimiehdotus, minkä jälkeen parhaimpia ideoita työstetään edelleen. Sykähdyttävin nimiehdotus palkitaan lahjakortilla El Sabor –espanjalaiseen ravintolaan.

Lisätietoja alueesta löytyy osoitteesta www.kempele.fi/matkailualue.