Jouluvalojen pilkahduksia Kempeleestä

pe 19. marraskuuta 2021 11.46.00

Tänään perjantaina syttyvät tuttuun tapaan Kempeleen alueelle kunnallistekniikan laittamat jouluvalot. Valot syttyvät Kirkkotien valaisinpylväissä oleviin lumihiutaleisiin ja kuusiin kirkon liikenneympyrässä, museolla ja Kauppatien toriaukiolla. Torin kuusesta löytyy myös pieniä lumihiutalevaloja. Montako lumihiutalevaloa löydät kuusen oksilta?

Ketolanperäntien ison männyn juurella on useana vuonna ollut huvimaja. Tänä vuonna huvimajaan on asennettu myös lyhtyvalot. Kruunuvalaisimet löytyvät ripustettuna tänäkin vuonna Koskelasta Baanan varrella olevasta männystä. Kruunuvalot näkyvät hyvin myös Kuokkamaantielle.

Kempeleen itäpuolen valot ovat tuttuja jo viime vuodesta: Lehmikentäntien liikenneympyrässä on 2 LED-valoporoa vetämässä valaistua kirkkorekeä ja Linnakankaan liikenneympyrässä Eero Aarnion suunnittelemat Paloma-valolinnut.  Valolintujen väri on valkoinen, mutta itsenäisyyspäiväviikonlopun ajaksi toisen linnun väri vaihtuu siniseksi. Kokkokankaalla Ruukinpihan alueelle on laitettu myös valaistu joulukuusi tuomaan pilkahduksen valoa talven keskelle.

Jouluvalot sammutetaan helmikuun alussa.