AstraZenecan koronarokotteen käyttö keskeytyy

la 20. maaliskuuta 2021 10.46.00

THL ilmoitti 19.3.2021 klo 16:30, että AstraZenecan koronarokotteen käyttö Suomessa keskeytetään viikon ajaksi. Kyseessä on varotoimi ja rokoteasiantuntijat selvittelevät liittyykö rokotteeseen harvinaista haittavaikutusta (veritulppa).

Kempeleen terveysviranomaiset seuraavat tarkasti kansallisia rokotesuosituksia ja rokotusjärjestystä.

Tiistaille 23.3. on varattuna 30 Pfizerin Comirnatyn ja 70 AstraZenecan rokotusaikaa. AstraZenecan rokotusajat 23.3. joudutaan perumaan, joten kaikki iltapäivälle annetut ajat ja osa aamupäivän ajoista joudutaan perumaan. Peruuntuvat ajat pyritään ilmoittamaan rokotusajan varanneille maanantaina 22.3. aikana tekstiviestillä tai puhelimitse. Uudet rokotusajat järjestetään heti kun uusia rokotteita on käytössämme. Keskiviikolle 24.3. varatut rokotukset toteutetaan ajanvarauksen mukaisesti Pfizerin rokotteella.

Puhelinruuhkien välttämiseksi toivomme, että rokoteajoista tiedustellaan nyt vain ihan välttämättömissä tilanteissa. Uusia rokotusaikoja ei voida toistaiseksi antaa. Tilannetta seurataan ja muutoksista tiedotetaan heti kun se on mahdollista.

Säännöllisesti päivittyvää tietoa löydät koronarokotesivulta: https://www.kempele.fi/sosiaali-ja-terveys/terveyspalvelut/koronarokotukset.html