Matkailualue

Kempeleen pohjoisosaan Oulun rajalle rakentuu seuraavan 10 vuoden aikana virkistys- ja matkailualue. Seutu on vanha avolouhosalue, jossa kaivostoiminta loppuu vuoden 2017 lopussa. Pohjavesi täyttää louhoksen itsekseen kalliojärveksi parissa vuodessa, kun maa-aineksen ottaminen ja louhoksen tyhjäksi pumppaaminen lopetetaan. Alueelle on ideoitu monenlaista toimintaa: seikkailu/huvipuisto, tapahtuma-alue, tanssilava, kiipeilyseinä kesäksi ja jääkiipeilyseinä talveksi, sukelluskeskus, rantabulevardi, caravan-alue, mökkikylä ja palloiluhalli. Myös kaikki seudun virkistysreitistöt kulkevat alueen läpi. Ensimmäiseksi kalliojärven rantaan rakentuu hieno uimaranta.

Matkailualue on tähän asti kantanut työnimeä Linnakallio, mutta Alavieskassa sijaitseva virkistys- ja toimintakeskus Linnakallio aiheuttaa turhaa sekaannusta. Tämä uusi alue etsii nyt siis nimeä itselleen - ehdota matkailualueelle nimeä 8.10.2017 mennessä lomakkeen kautta. Sykähdyttävin nimiehdotus palkitaan lahjakortilla El Sabor -espanjalaiseen ravintolaan.

Ensimmäisiä maistiaisia alueen tulevasta käytöstä saatiin ArtLinnakallio -tapahtuman tiimoilta. Kansainväliset taiteilijat veistivät loppukesällä 2017 kivestä taideteoksia, jotka jäävät järven pohjalle sukeltajien ihmeteltäviksi. Videotunnelmia taidesymposiumista.  

Alueelle on tehty kattava suunnitelma, Master Plan.

Miltä alue näyttää nyt? Katso ilmalentovideo!

Lisätietoja

Elinkeinopäällikkö
Miia Marjanen
p. 050 3169 701
etunimi.sukunimi@kempele.fi