Fysioterapia

Fysioterapiaosaston palvelut ovat ennaltaehkäisevää, korjaavaa ja ylläpitävää fysioterapiaa. Fysioterapiaan tulevilla asiakkailla on oltava lääkärin lähete.

Fysioterapia on avoinna
maanantai - torstai klo 8.00 - 16.00
perjantai klo 8.00 - 14.15

Fysioterapian puhelintunti on arkisin klo 12.00 -13.00.

Asiakasmaksu fysioterapiakäynniltä 20.1.2014 alkaen 8,80 €/käynti > 18 vuotiailta.

Yhteystiedot

puh. 050 316 9520

LÄÄKINNÄLLISEN KUNTOUTUKSEN APUVÄLINEPALVELUT OVAT MUUTTUNEET ALUEELLISEKSI TOIMINNAKSI V. 2011 ALUSTA

Perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon apuvälinepalvelut on keskitetty 1.1.2011 alkaen Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin apuvälinekeskukseen. Alueellinen apuvälinekeskus vastaa koko sairaanhoitopiirin erikoissairaanhoidon apuvälinepalveluista ,sekä mukaan liittyvien kymmenen kunnan terveyskeskusten (mm. Kempele) apuvälinepalveluista.

Alueellinen apuvälinekeskus sijaitsee Oulussa Rehapolis 1 ja 2 rakennuksissa osoitteessa Kiviharjunlenkki 4-6 (kts erillinen aukioloaikataulu ja kartta tämän tiedotteen lopussa).

Alueellisessa palvelujärjestelmässä palvelun sisältö ja laajuus ovat käyttäjille yhdenmukaisia. Alueellisen apuvälinekeskuksen toimintaa ohjaavat valtakunnallinen apuvälinepalveluiden laatusuositus ja sairaanhoitopiirin apuvälineiden saatavuusperusteet.

Vuoden 2011 alusta asiointi kunnan perusterveydenhuollon apuvälinepalvelussa on siirtynyt  alueelliseen keskukseen. Potilaskohtainen palvelu sisältää koko apuvälineprosessin tarpeen arvioinnista apuvälineen luovutukseen ja sen käytön seurantaan. Potilaiden apuvälinearvioinnit ja – sovitukset, apuvälineiden lainaukset ja palautukset sekä apuvälineiden korjaukset ja huollot tapahtuvat pääasiassa alueellisessa apuvälinekeskuksessa. Asiakaslähtöisyys periaatteen mukaan alueellinen apuvälinekeskus hoitaa yhden oven periaatteella potilaan koko apuvälinepalvelun riippumatta muusta hoidonporrastuksesta. Oman kunnan terveyskeskukseen jäävät välittömästi hoitoon ja terveyskeskussairaalasta kotiutukseen liittyvät apuvälinearvioinnit ja apuvälinelainaukset.

APUVÄLINEPALVELUT

Vuoden 2011 alusta alkaen asiointi apuvälineasioissa tapahtuu alueellisessa apuvälinekeskuksessa, joka sijaitsee Oulussa Rehapolis 1 ja 2 rakennuksissa.

Alueellisen apuvälinekeskuksen lainaamo

Rehapolis 1, Kiviharjunlenkki 4, 90220 Oulu

puh. 0400 – 242993

Avoinna:     
ma                 klo 8.15 – 17
ti                    klo 8.15 – 15.45
ke suljettu:    varattu kotikäynnille ja ajanvarausasiakkaille
to                   klo 8.15 – 17
pe                  klo 8.15 – 15

Apuvälinelainaamoon voi tulla sen aukioloaikana kun kyseessä on liikkumisen ja hygienian perusvälineiden arviointi ja lainaus. Omasta terveyskeskuksesta saa edelleen kyynärsauvat  ja kipsikengät.

Alueellisen apuvälinekeskuksen ajanvaraustoiminta

Rehapolis 2, Kiviharjunlenkki 6, 90220 Oulu
puh.  08-331992

Ohjautuminen apuvälinearviointiin tapahtuu lähetteellä omasta terveyskeskuksesta tai muusta terveydenhuollon yksiköstä.

Apuvälineiden huollot ja korjaukset tehdään alueellisessa apuvälinekeskuksessa.

- - - apuvalinekeskus.jpg