Sisältö

Tonttitarjonta

Kempeleen kunnan tonttien luovutusmenettely

Kempeleen kunta luovuttaa vuosittain noin 40 omakotitonttia ja tonttien ensisijainen luovutusmenettely on myynti. Uudet tontit tulevat jakoon loka-marraskuussa julkaistavalla haulla. Tämän jälkeen luovuttamattomat tontit laitetaan jatkuvaan hakuun Tonttipörssi -järjestelmään. Osa myymättä jääneistä tonteista voidaan asettaa vuokrattavaksi elo - syyskuussa ennen seuraavan vuoden tonttitarjontaa.

Kunnanvaltuusto on päättänyt 9.11.2015 tonttihinnoittelun periaatteet. Tonteille määritetään tonttikohtaiset hinnat sen perusteella, miten ne sijaitsevat korttelirakenteessa (ilmansuunta, rajautuminen katuihin tai naapureihin).
Neliöhinnat: Linnakangas 34 - 40 € / m² Metsärinne 32 - 38 € / m² Metsärinne paritalotontit 36 - 40 € / m²

Tällä hetkellä on jatkuvassa haussa omakotitontteja Metsärinteen ja Linnakankaan alueilla. Lisäksi Metsärinteella on tarjolla muutamia paritalo- (AP) ja rivitalotontteja (AR). Metsärinteen tonttien kunnallistekniikka on valmiina ja niille rakentamisen voi aloittaa välittömästi. Metsärinteen tonteilla on kaukolämpöön liittymisvelvoite.

Yritystontteja on tällä hetkellä tarjolla Zatelliitin, Vihiluodon, Paiturin ja Riihivainion teollisuus- ja liikealueilla. Paiturin alueen tonteilla on mahdollisuus myös asunnon rakentamiseen yrityksen yhteyteen. Tonttipörssistä löytää aina ajantasaisen tilanteen vapaana olevista tonteista.